Чт, 25.04.2024, 13:40
Вітаю Вас Гість | RSS

Цуманський ліцей Волинської області

Меню сайту

Головна » 2012 » Квіти » 17 » Свято музики
12:19
Свято музики

                                           "Без тебе світ – зів’ялий квіт”

                                                                                                                                                    Чую, слава моя,

 Наче сонячний дзвін,

Крізь сторіччя луна

У серцях поколінь.

                                                                                                                       М. Івасюк

          Понад три десятиліття тому на пі­ку своєї творчості й слави Володимир Івасюк пи­ше свої шедеври. Ті пісні виблискували нібито діаманти. Усе так складалося, що Небо, немовби відчуваючи час, якого в майстра залишилося зо­всім небагато, дарувало йому найдивовижніші свої відтінки та кольори. З тієї Божої ласки укра­їнська Івасюкова пісня полонила якщо не світ, то півсвіту напевно.

       "Без тебе світ – зів’ялий квіт” - саме під таким гаслом, на передодні дня народження, у перший весняний день, в стінах Цуманської ЗОШ I-III ст., було проведено виховний захід : літературно- музичну композицію, присвячену пам’яті українського композитора В. Івасюка, автора славетної  «Червоної рути», композитора, чиї пісні стали му­зичними символами нашої держави.          

        Коли чуєш такі близькі й рід­ні слова: «Ти признайся мені, звідки в тебе ті чари. Я без тебе всі дні у полоні печалі»,— до бо­лю стискається серце і думка тривожно вдаряє у скроні.    

-Володю, Володю! Не дні, не тижні, довгі роки у полоні печалі твоя родина,  друзі, мільйони шанувальників, яким ти залишив у спадов безсмертні чари «Червоної рути».

        Ім’я ВОЛОДИМИР означає "Той, хто володіє світом”. Та він і справді володів світом краси, музики, гармонії, світом наших душ. Він вийшов з весни, а весна – це буревій, і таким був він. Вийшов до людей рвійний, гарний з чарівною піснею і пішов від нас таким молодим.

         Він був не просто талановитим музикантом і композитором, поетом і співаком, альпіністом, лікарем, сином, братом. Він був талановитою людиною з чистою, відкритою до життя душею. Таким і залишився у серцях тих, хто щиро його любив. Його, який у страшні часи існування "великої і неподільної” насмілився репрезентувати світові загадкову, незнану і прекрасну землю з полонинами, плаями, горами, лісами, смереками і водограями. Країну з поетичною назвою Україна.

          Літературно- музична композиція, присвячена  пам’яті В. Івасюка, стала справжнім святом для шанувальників творчості композитора, всіх хто любить пісню, літературне слово.

           В класі панує тиша. Стіл застелений вишитими рушниками. На ньому портрет В. Івасюка. Збоку яскраво палахкотить свіча памяті. Біля портрету ваза з квітами. Розпочинається свято під звуки ніжної музики, піднесеними поетичними рядками ведучих Веремчук А. та Демчук І..     Майстерно з почуттям любові насвяті лунали пісні В. Івасюка у виконанні солістів: Терешкович Т. «У долі своя весна», Тарасюка В. «Золотоволоска», Мартинюк Н. «Пісня буде поміж нас», Пилипчук І. «Я піду в далекі гори»,  Ковш В. «Два перстені», а найголовнішу пісню «Червона рута» виконав вчитель музичного мистецтва Ворон О.І., який і підготував разом із учнями це чудове, зворушливе, сповнене найщиріших почуттів свято. Також прозвучали пісні у виконанні дуету Мілінчук С.та Мартинюк Н. «Водограй» та тріо Гламазди Ю., Крук А., Філюк М. «Мальви». Читці 8-А, 8-М класу виразно, щиро, піднесено з гордістю декламували поезію, з книги М. Івасюка «Елегія для сина» батька В.Івасюка та інших поетів.

          За кожен виступ вдячні глядачі нагороджували юних співаків гучними оплесками. Вони

також мали змогу перегорнути сторінки фото-альбому життя та творчості композитора.

         Пісні Івасюка є національним скарбом. Нехай водограй його таланту очищує нас від буденної су­єти, а його пісні завжди будуть поміж нас

 

                                                                                                              Вчитель музичного мистецтва

ЗОШ І – ІІІ ст.смт.Цумань

 Бурса Ірина  Олександрівна


Переглядів: 1432 | Додав: AnastasiaZ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
НОВИНИ ОСВІТИ
ЗНО -2021

ЗНО 2021: які предмети вибрати та як зареєструватись


Санітарний регламент для шкіл

Санітарний регламент для шкіл: на що звернути увагу


ДПА 2021

Учні 4 та 9 класів складатимуть ДПА у школі


Календар
«  Квіти 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024