Пн, 06.05.2024, 03:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Цуманський ліцей Волинської області

Меню сайту

Головна » 2021 » Квіти » 5 » Тиждень логопедичних знань
21:54
Тиждень логопедичних знань

      При ЗЗСО І-ІІІ ст. смт Цумань вже більш ніж 30 років функціонує логопедичний пункт,де  дітям із порушеннями мовлення надається необхідна корекційна логопедична допомога. Мовлення - це не тільки найважливіше знаряддя спілкування, а й засіб здобуття нових знань та навичок, інструмент для оволодіння грамотою та формування комунікативних навичок. Тому дуже важливо вчасно і якісно надавати логопедичну допомогу тим дітям, які цього потребують та інформувати батьків, педагогічних працівників та громадськість про особливості розвитку мовлення дітей та увагу до дітей, які зазнають труднощів в оволодінні звуковою системою рідної мови, допускають специфічні помилки в оволодінні письмом, мають проблеми із комунікацією та зв’язним мовленням.

Нещодавно в нашій школі було проведено Тиждень логопедичних знань, під час якого вчителем-логопедом логопедичного пункту Власюк К.І. було проведено цикл інформативних заходів для батьків у Вайбер-групах “Поради логопеда”, “Розвиток мовлення Вашої дитини”, “Анкета для батьків”, у яких розглядались найпоширеніші запитання, які ставлять батьки логопеду про мовлення їхніх дітей.

Також з дітьми початкових класів розучувались та популяризувались логопедичні руханки, ритмічні паузи, звукові ігри, логоритмічні вправи, ігри із ляльковим театром “Казка про колобка”, під час яких діти розвивали слухову увагу, дикцію, відчуття ритму та голосові і фонетичні здібності.

Важливу роль для ефективності логопедичної роботи відіграє співпраця вчителів початкового навчання та вчителя - логопеда. Під час проведення Тижня логопедичних знань разом із вчителями початкових класів Боровицькою Г. М., Чечоткою   Л.В.та іншими вчителями було проведено Марафон скоромовок та логопедичне свято у 1-В класі “День скоромовок”, під час якого діти декламували українські скоромовки для покращення дикції.

Під час Тижня логопедичних знань було проведено  засідання творчої групи“ Інклюзивний простір”, на якому розглядались особливості надання корекційної допомоги дітям із ООП, обговорювались матеріали для підготовки інформаційного бюлетня для батьків та вчителів.

Логопедичні знання важливі для формування особистості дітей, адже кількість учнів із порушеннями мовлення та  тих, які потребують допомоги логопеда, з кожним роком все збільшується.

Переглядів: 497 | Додав: natashagysak3 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
НОВИНИ ОСВІТИ
ЗНО -2021

ЗНО 2021: які предмети вибрати та як зареєструватись


Санітарний регламент для шкіл

Санітарний регламент для шкіл: на що звернути увагу


ДПА 2021

Учні 4 та 9 класів складатимуть ДПА у школі


Календар
«  Квіти 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Copyright MyCorp © 2024